Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


la 14.3.2020 Poloneesiklubi

- PERUTTU -

SAMUELIN POLONEESI järjestetään tänä vuonna Tampereella ja Rahvaanmusiikin kerho osallistuu näihin karkeloihin järjestämällä lauantai-illan huipennukseksi Poloneesiklubin. Paikkana tuttuun tapaan Kulttuuritalo Telakka. Poloneesiklubilla päästään ensin kuulemaan jazz- ja maailmanmusiikin fuusiota tarjoilevaa MA ROUF:ta, jonka jälkeen iltaa jatkavat pelimanniyhtyeet PÖMPELI, AMYRIT, VANTAAN KANSANPELIMANNIT, TRIIJUULLA, LUUNAPPI ja HAUANKAIVAJAT.

Perinteestä poiketen Rahvaan jamit järjestetään klubi-illan jatkoksi Telakalla. Matalan kynnyksen jameissa jokainen pääsee osalliseksi yhteissoiton huumaa. Oma soitin siis mukaan ja annetaan musiikin soida pitkälle yöhön!

Rahvaanmusiikin kerho: Poloneesiklubi
Kulttuuritalo Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere)
la 14.3. klo 21


20.00 lipunmyynti
21.00 MA Rouf
22.00-00:00 Pelimanniyhtyeet:
Pömpeli
Amyrit
Vantaan kansanpelimannit
Triijuulla
Luunappi
Hauankaivajat
00:00- Rahvaan jamit

liput 10€ / 5€ (alemmalla hinnalla opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, Rahviksen jäsenet)

MA ROUF

MA Rouf on nelihenkinen yhtye, joka soittaa ainutlaatuista jazz- ja world-fuusiota. Heidän musiikkinsa syntyy Lähi-Idän perinteisistä tummista rytmeistä, joita on hedelmöitetty skandinaavisilla jazz-vaikutteilla. Musiikin taustalla ovat muutokset tunnelmat, määrittelemättömän tulevaisuuden tunteet, toiveet ja pelot. Näitä tunteita ja mielialoja käsitellään sekoittaen kurdilaisen musiikkiperinteen tyylejä afro-keskeiseen ja skandinaaviseen moniäänisyyteen, kontrapunktiin ja improvisaatioon. MA Rouf edustaa jazzin yli satavuotiasta avoimuuden ja rikastumisen jatkumoa, hyvin vahvalla tavalla, yhtyeen jäsenten pitkään ja tunnettuun kokemukseen perustuen.

MA Roufin perustaja on iranilais-kurdilainen säveltäjä, tar-soittaja ja laulaja Marouf Majidi (BaranBand, Gilgamesh). Lisäksi yhtyeessä vaikuttavat saksofonisti Jouni Järvelä (UMO Jazz Orchestra, Jouni Järvelä Group), basisti Jukka Haavisto (Bossapoika, Helsinki Headnod Convention) ja rumpali Mikko Hassinen (UMO Jazz Orchestra, Zargos Ensemble). Kiertueella rummuissa Tomi Saikkonen. Yhtyeen ensilevy ’The People’ julkaistiin keväällä 2019.

Marouf Majidi, tanbour, tar, laulu
Jouni Järvelä, puhaltimet
Jukka Haavisto, basso
Tomi Saikkonen, rummut

MA Rouf – The People albumi Spotifyssä: http://bit.ly/ma-rouf-thepeople
YouTube musiikki ja live-videot: ”Gallop”: http://bit.ly/marouf-gallop
”Blues for Soran”: http://bit.ly/marouf-soran
Live-esiintyminen Vuotalossa, Helsingissä: http://bit.ly/marouf-live-vuotalo
PÖMPELI

Kansanmusiikkiyhtye Pömpeli on härmäläinen laulettua kansanmusiikkia esittävä yhtye. Härmäläinen musiikkiperinne on konstailematonta elämänfilosofiaa, puukkojunkkarien viina- ja tappelulauluista koreaan kirkkolauluun.


AMYRIT

Amyrit on Kankaanpään Musiikkiopiston aikuisten harrastajien pelimanniryhmä, jonka vetäjänä ja taiteellisena johtajana toimii Anna-Mari Yrjänä. Aloitimme kansalaisopistotasoisena soittoryhmänä, joka tunnettiin paremmin nimeltä Kansalaispelimannit. Mutta jo hyvin varhain taitotasomme kohosi uusiin korkeuksiin ja uskalsimme ottaa uudeksi nimeksemme Amyrit.


VANTAAN KANSANPELIMANNIT

Vantaan Kansanpelimannit toimii sekä Vantaan aikuisopiston opintoryhmänä että esiintyvänä yhtyeenä. Pelimannit esiintyvät Vantaan kaupungin, erilaisten yhteisöjen ja yksityisten järjestämissä tilaisuuksissa. Vantaan Kansanpelimannit on myös järjestäjänä mukana useissa kaupungin kulttuuritapahtumissa. Lisäksi järjestetään pelimannikursseja. Tavoitteena on pitää yllä sekä tehdä tunnetuksi suomalaista ja uusmaalaista pelimanniperinnettä. Ohjelmisto on perinteistä pelimannimusiikkia, laulelmia ja vanhaa tanssimusiikkia.


TRIIJUULLA

Triijuulla-yhtye Savosta tuo kuultavaksenne musiikkia kolmen laulajan ja kolmen soittajan voimin. Ohjelmistossaan yhtye esittää ikivihreitä sävelmiä ja kansanmusiikkia uusin vivahtein. Sovituksissaan yhtye yhdistelee rekilaululyriikkaa stemmalauluihin ja laajoihin sointuihin. Yhtyelyriikassa on läsnä kansanlaululle tyypillistä rekilaulumittaa ja sävyjä vanhasta iskelmästä.


LUUNAPPI

Luunappi on 2011 perustettu yhtye, joka esittää lupsakoita laulelmia ja kupletteja aikuisen naisen maailmasta. Laulajat Suvi Puronen ja Tuula Sivula tulkitsevat antamuksella kansanomaisia ralleja ja intohimoisia lemmenlurituksia. Luunapin säestysryhmässä musisoi joukko pitkänlinjan taitavia kansanmuusikoita. Sovitukset ja osa lauluista on mestaripelimanni Jussi Asun käsialaa. Luunappi avaa laulun keinoin naisen salaista arkkua: unelmia ja ilonaiheita, rempseitä toiveita ja satuttavia pettymyksiä. Lauluilla kosketellaan intohimon kansanomaisia kipinöitä.


HAUANKAIVAJAT

Tämä on hauanvakava asia. Vakavamieliset kantelistit kuopan reunalla. Kaivaudutaan mollista vielä syvemmälle molliin. Synkkyyttä koko rahan edestä!


SAMUELIN POLONEESI

Samuelin Poloneesi on Suomen Kansanmusiikkiliiton vuoden suurin tapahtuma, joka kiertää ympäri Suomea. Vuoden 2020 Samuelin Poloneesi järjestetään Tampereella 13.-15.3.2020. Samuelin Poloneesi, sävelmä vanhimmasta suomalaisesta kansanmusiikkia sisältävästä nuottikirjasta vuodelta 1809, on antanut nimensä valtakunnalliselle kansanmusiikkitapahtumalle, jota on vietetty vuodesta 1972 lähtien. Samuelin Poloneesi on suomalaisen kansanmusiikin juhla, joka esittelee vuosittain kansanmusiikin parhaimmistoa ja kokoaa useat sadat pelimannit yhteen. Konserttien tarjonta on kiinnostavaa, tuoretta ja tasokasta. Esille pääsee koko kansanmusiikin nykyinen kirjo, niin rajoja rikkovat nuorten yhtyeet kuin perinteistä linjaa edustavat pelimanniyhtyeet ja yksittäiset mestarit.