Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 13.2.2020 Duo Petri Hakala & Markku Lepistö / ENKEL

Rahviksen vuosi polkaistiin käyntiin tammikuussa koskettavan haitarimusiikin sekä akustisen pelimannipoljennon ja sähköisen jazzrockin voimin. Nyt on aika jatkaa kohti helmikuun hempeilyjä, sillä Telakalle saapuu tunnelmoimaan DUO PETRI HAKALA & MARKKU LEPISTÖ mandoliinin sekä haitarin kera ja heidän jälkeensä ENKELin neljä supersankaritarta tarinoi rakkaudesta musiikin ja laulun avuin, omalla herskyvällä tyylillään. Kaveri kainaloon ja Telakalle torstaina 13.2. tuttuun tapaan klo 21!

Rahvaan jamit ennen klubia Yhteisötila Kuulussa (Salhojankatu 42, Tammela) pienen kävelymatkan päässä Telakasta klo 18.30-20.30. Oma soitin mukaan ja jammailemaan!

Rahvaanmusiikin kerho
Kulttuuritalo Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere)
to 13.2. klo 21


20.30 lipunmyynti
21.00 Duo Petri Hakala & Markku Lepistö
22.00 ENKEL

liput 10€ / 5€ (alemmalla hinnalla opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, Rahviksen jäsenet)

PS. Rahviksen jäseneksi vuodelle 2020 voi liittyä 15€ vuosimaksulla! Jäsenyys on voimassa kalenterivuoden. Jäsenille halvempi lippuhinta, opiskelijahintaisia juomia Telakan tiskiltä klubi-iltoina ja kaikkee muutakin kivaa!


DUO PETRI HAKALA & MARKKU LEPISTÖ

Petri Hakala ja Markku Lepistö ovat pitkän linjan kansanmuusikoita, joiden soittoa on soolotuotannon lisäksi kuultu lukuisissa koti- ja ulkomaisissa uuden kansanmusiikin yhtyeissä jo yli 30-vuoden ajan. 1990-luvun lopulla syntynyt Hakala & Lepistö duo sai alkunsa satunnaisissa jamisoitannoissa, joissa miehet huomasivat musiikilliset mieltymyksensä samanhenkisiksi. Duon soitossa harmonikan, mandoliinin ja kitaran sointi muodostaa modernin ja täyteläisen kokonaisuuden, jossa perinteiset ja uudemmat tyylit sulautuvat hienovireisesti toisiinsa. Ohjelmistossa on sekä vanhoja suomalaisia viulu- ja haitarisävelmiä että duon omia kansanmusiikkihenkisiä sävellyksiä. Lepistön ja Hakalan virtuoosisessa musisoinnissa vahva suomalainen poljento saa lisäväriä ruotsalaisesta, irlantilaisesta, amerikkalaisesta ja kanadanranskalaisesta musiikista. Duon kiitelty ensialbumi ”Pelimannien jäljillä” ilmestyi vuonna 2001 ja nykyään se kuuluu suomalaisen kansanmusiikkilevystön klassikoihin. Parhaillaan Hakala ja Lepistö työstävät uutta albumia ja toistaiseksi nimetön levy tulee sisältämään kokonaisuudessaan uutta, nimenomaan tätä kokoonpanoa varten sävellettyä materiaalia. Levy julkaistaan tammikuussa 2020 Folklandia-risteilyn yhteydessä.

Kiertuekokoonpano:
Petri Hakala: mandoliini, kitara
Markku Lepistö: haitari

www.markkulepisto.com/?page_id=276
youtu.be/frWqOTUw1DA
ENKEL

ENKEL on herkkä ja herskyvä pelimannityttöbändi, joka sai alkunsa spontaaneista lentokenttäjameista vuonna 2003. Yhtyeen ohjelmisto muodostuu perinteisistä hittikappaleista sadan vuoden takaa sekä yhtyeen jäsenten kansanmusiikkipoljentoisista sävellyksistä. Musiikillisesti teemat vaihtelevat heinälatoromantiikasta sanattomiin ja sanallisiin rakkauslauluihin sekä karjalaisesta kansantanssiperinteestä hikiseen hiihtokilpaan. ENKEL on tehnyt kaksi levyä: toinen albumi We Are ENKEL julkaistiin toukokuussa 2018 Viron-kiertueella ja esikoislevy, Kansanmusiikki-instituutin julkaisema Pappilan hääyö ilmestyi vuonna 2016. Molemmat albumit on valittu Vuoden kansanmusiikkilevyksi. Yhtye on esiintynyt laajasti Suomessa sekä Pohjoismaissa ja edustanut Suomea Euroradio-festivaaleilla Viljandissa vuonna 2016.

Kokoonpano:
Leija Lautamaja: 2,5-rivinen haitari, laulu
Miia Palomäki: 2,5-rivinen haitari, laulu
Maija Pokela: kantele, laulu
Iida Savolainen: alttoviulu, laulu

www.enkelband.com