Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 16.1.2020 Teija Niku / Juha Kujanpää Ensemble

Kevätkauden ensimmäinselle klubille saamme haitaritaiteilija TEIJA NIKUn, tuon pohjoismaisen ja balkanilaisen kansanmusiikin taiturin, jonka jälkeen Telakan lava täyttyy uljaasti pauhaavasta nykykansanmusiikin ja suomiprogen fuusiosta JUHA KUJANPÄÄ ENSEMBLEn tahtiin. Makiaa mahan täydeltä siis luvassa!

Rahvaanmusiikin kerho: Teija Niku / Juha Kujanpää Ensemble
Kulttuuritalo Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere)
to 16.1. klo 21

20.30 lipunmyynti
21.00 Teija Niku
22.00 Juha Kujanpää Ensemble

liput 10€ / 5€ (alemmalla hinnalla opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, Rahviksen jäsenet)

PS. Liity jäseneksi tai uusi jäsenkorttisi! 15€/vuosi, myös kannatusjäsenyys on mahdollisuus 50€/vuosi! Jäsenenä halvemmalla hinnalla Rahviksen klubeille, opiskelijahintaiset edut Telakan tiskiltä klubi-iltoina ja muuta mukavaa!

PPS. Jamitkin jatkuvat tuttuun tapaan ennen klubeja, klo 18.30-20.30 Yhteisötila Kuulussa (Salhojankatu 42). Sinnepä siis soittopelien kanssa ennen Telakkaa!


TEIJA NIKU

Teija Niku on haitaritaiteilija, jonka erityisosaamista ovat pohjoismainen ja balkanilainen kansanmusiikki. Nikua on luonnehdittu loistavan melodiantajun omistavaksi säveltäjäksi ja kekseliääksi sovittajaksi, jonka laulava ja teeskentelemätön soittotyyli nousee teknisen suorittamisen yläpuolelle.Niku on julkaissut kaksi arvostettua soololevyä: Memento (omakustanne 2017) ja Finsko Pajdusko (Rockadillo Records 2011). Niku tunnetaan myös Polka Chicks – ja Karuna- yhtyeistä sekä balkanilaiseen kansanmusiikkiin erikoistuneesta Teija Niku & Grupa Balkan -kvartetista (1.sija, Konsta Jylhä -kilpailu 2012, vapaa sarja). Viime vuosina Niku on keikkaillut ahkerasti Yhdysvalloissa amerikansuomalaista ja suomalaista musiikkiperinnettä yhdistelevällä Aallotar-duollaan sekä perustanut Memento-levyn materiaalia jazz-mausteilla esittävän Teija Niku Kvartetin.

Kesällä 2019 Ääniä Records julkaisi Nikun kolmannen soololevyn Hetkessä, joka esittelee taiteilijan kirjaimellisesti soolona. Haitarin laaja rekisterivalikoima, dynaamiset ja tekniset mahdollisuudet sekä hetken improvisaatiot ovat olleet lähtökohtana uuden levyn musiikille, joka on kokonaan Nikun itse säveltämää, sovittamaa ja äänittämää.

www.teijaniku.com
JUHA KUJANPÄÄ ENSEMBLE

Juha Kujanpää Ensemble on pianisti/säveltäjä Kujanpään luotsaama instrumentaaliyhtye, joka yhdistää akustisen pelimannipoljennon sähköiseen jazzrockiin. Kolmesta viulistista ja nelihenkisestä komppisektiosta koostuvan yhtyeen musiikki edustaa tyylillisesti nykykansanmusiikin ja suomiprogen fuusiota, jossa yhdistyvät kauniit viulumelodiat, raivokkaat fuzz-kitarat, lakeus, voima, suomalainen havumetsä ja heinäkuun yöt. Yhtye valittiin Kaustinen Folk Music Festivalin vuoden yhtyeeksi 2014. Lukuisia loistavia levyarvioita saanut ensimmäinen levy Kivenpyörittäjä julkaistiin 2013 ja mm. Helsingin Sanomat valitsi sen yhdeksi vuoden parhaista albumeista. Yhtyeen kolmas ja viimeisin levy Niin kauas kuin siivet kantaa ilmestyi 2017.

Kiertuekokoonpano keväällä 2020:
Alina Järvelä – viulu / Emilia Lajunen – viulu / Juho Puronaho – viulu / Tuomo Dahlblom – kitara / Juha Kujanpää – koskettimet / Tero Tuovinen – basso / Jussi Miettola – rummut

www.juhakujanpaa.com