Tapahtumat

18.2.2021 Ilkka Heinonen – Peruttu koronarajoitusten takia.
Konsertti siirtyy syksyyn.

Rahvaan jamit ennen klubia, paikka vahvistuu myöhemmin.

Klubi-ilta Kulttuuritalo Telakka
Yhteistyöklubi Pispalan Sottiisin Eläköön Folk! -tapahtuman kanssa

Muutokset mahdollisia koronapandemiasta johtuen. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja toimimme viranomaismääräysten mukaisesti. Tiedotamme mahdollisista muutoksista Facebook -sivuillamme ja nettisivuillamme.

Ilkka Heinonen

Ilkka Heinonen, kuva: Timo Heinonen

Jouhikon muinainen sointi siivilöityy läpi renessanssin palatsien ja Karjalan vanhauskoisten tupien, kun jouhikonsoittaja Ilkka Heinonen yhdistää karjalaiset tanssisävelmät vanhan musiikin estetiikkaan ja live-elektroniikkaan. Heinosen jouhikko vaeltaa pyhän ja maallisen rajapinnoilla, sekä karheana että hienovaraisesti soiden.

Ilkka Heinonen on helsinkiläinen kansanmusiikkiin ja maailmanmusiikkiin erikoistunut muusikko ja säveltäjä, soittiminaan jouhikko, kontrabasso ja G-violone. Euroopan kansanmusiikkikulttuureista vaikutteensa saaneiden yhtyeiden lisäksi Heinonen on toiminut niin solistina kuin orkestereissakin nykymusiikin ja vanhan musiikin produktioissa

Yhtenä jouhikonsoiton edelläkävijöistä Heinonen on pyrkinyt laajentamaan instrumentin käyttömahdollisuuksia: Soolo-ohjelmistossaan Heinonen tutkii pyhän ja maallisen rajapintoja karjalaisen jouhikkomusiikin ja vanhan musiikin esittämiskäytännöistä käsin. Ilkka Heinonen Trion kokeellinen sointi on saanut vaikutteensa niin eurooppalaisesta jazzista kuin renessanssin musiikistakin (uusi levy ”Lohtu” julkaistaan tammikuussa 2021). Heinonen soittaa jouhikkoa myös kokeellisen vanhan musiikin yhtyeessä Ensemble Gamut, jouhikkokvartetti Jouhiorkesterissa, saamelaislaulaja Ánnámáretin yhtyeessä sekä useissa väliaikaisemmissa kamarimusiikkikokoonpanoissa. Ilkka Heinonen kantaesittänyt kaikki tähän asti jouhikolle sävelletyt konsertot (Page 2013, Nagaraja 2017) sekä soittanut jouhikollaan solistisissa tehtävissä RSO:n, Caput Ensemblen (IS), Uusinta-kamariorkesterin, Avantin, Sibelius–Akatemian barokkiorkesterin, Haapaveden kamariorkesterin ja Nefesin konserteissa ja levytyksissä.

Heinosen monimuotoista kontrabasson ja G-violonen (kontrabassogamba) soittoa voi kuulla useilla levyillä ja konserteissa – erityisesti pohjoismaista ja Itä-Europan kansanmusiikkia esittävissä kokoonpanoissa, nykytanssiproduktioissa sekä eri barokkiyhtyeiden riveissä.

Youtube: Ilkka Heinonen – Echoes of Karelian saints
Youtube: ILKKA HEINONEN: Pavan a Nikodemus
Vimeo: ILKKA HEINONEN: Salve flos et decor Ecclesiæ & Laulu
Youtube: ILKKA HEINONEN: Live jouhikko improvisation 19.3.2020


18.3.2021 Freija

Kulttuuritalo Telakka

Rahvaan jamit ennen klubia, paikka ja aika vahvistuu myöhemmin.

Muutokset mahdollisia koronapandemiasta johtuen. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja toimimme viranomaismääräysten mukaisesti. Tiedotamme mahdollisista muutoksista Facebook -sivuillamme ja nettisivuillamme.

Freija

Freija, kuva: Ville Paul Paasimaa

Freija on tehnyt musiikkia omalla tyylillään ja tunnistettavalla soundillaan vuodesta 2005. Yhtyeen vetovoima on sen tavassa käsitellä kansanlauluja, iskelmiä ja lastenlauluja raikkaasti, svengaavalla ja ilmavalla tavalla. Freijan molli hymyilee ja duuri soi haikeasti.

Maaliskuun 2021 kiertueella Freija esiintyy kaiken ikäisille kuulijoille. Lastenkonserteissa sukupolvia yhdistävien laulujen parissa viihtyvät kaikki vauvasta vaariin. Aikuisten klubeilla kuullaan poimintoja Freijan albumeilta vuosien varrelta sekä uutta julkaisematonta materiaalia.

Arto Anttila – basso, sopraanosaksofoni, laulu
Maija Karhinen-Ilo – laulu, haitarit, nokkahuilut, kantele
Matti Laitinen – kitarat, mandoliinit, laulu
Lassi Logrén – viulu, nyckelharpa, jouhikko, laulu

freija.fi
Freija Facebook


15.4.2021 ENKEL

Kulttuuritalo Telakka

Rahvaan jamit ennen klubia, paikka ja aika vahvistuu myöhemmin.

ENKEL

ENKEL, kuva: Jimmy Träskelin

ENKEL on perinnettä kunnioittava ja muita kumartelematon pelimannityttöbändi, jonka ohjelmisto koostuu hittikappaleista aina 1800-luvulta 2020-luvulle asti. ENKELissä yhdistyvät luova hulluttelu ja syvä kunnioitus perinnettä ja omaa pelimanniutta kohtaan – ENKELissä jokainen on supersankari omalla laillaan.

Yhtye käyttää ennakkoluulottomasti hyväkseen epätavallisen instrumentaationsa (kaksi 2,5-rivistä haitaria, kantele, viulu) kaikkia mahdollisuuksia ja viimeistelee sointinsa milloin kauniisti yhteen soivalla ja milloin tarkoituksenmukaisesti dissonoivalla laulullaan. Musiikillisesti teemat vaihtelevat heinälatoromantiikasta sanattomiin ja sanallisiin rakkauslauluihin sekä riipivästä ikävästä hikiseen hiihtokilpaan.

ENKEL on esiintynyt laajasti Suomessa sekä Pohjoismaissa ja edustanut Suomea Euroradio-festivaaleilla vuonna 2016. Yhtyeen molemmat albumit We Are ENKEL ja Pappilan hääyö on valittu Vuoden kansanmusiikkilevyiksi ilmestymisvuosinaan 2019 ja 2016.

Seksiä, neroutta.
– yleisöpalaute, Mallusjoen takinkääntöviikot 2018

Olin jo unohtanut tuon aarteen [kansanperinteen] olemassaolon, kun ENKEL-yhtye räväytti sen kaikessa riemussaan eteeni. Olin ällikällä lyöty ja hurmaantunut ja unohdin jopa snapsini, joka lämpeni vetiseksi litkuksi. Mutta ei haitannut! Olin saanut tilalle jotakin muuta humalluttavaa. Oman kansani kulttuuri vyöryi syliini ja olin ihastuksesta sykkyrässä.
–Kari Väänänen, Sanan voimalla / Apu 18.9.2017

The musicianship from all four members of Enkel is exceptional. Any one of them is capable of virtuoso solos, and their polished arrangements are jaw-dropping at times: rich harmonies, choral singing, carefully choreographed stops and starts, as well as slipping in extra phrases or snippets of Spice Girls songs. You could almost believe that these four have special powers. They certainly deserve their image as superheroes of Finnish folk!
– Alex Monaghan, FolkWorld 7/201

ENKEL
Leija Lautamaja – 2,5-rivinen haitari, laulu
Miia Palomäki – 2,5-rivinen haitari, laulu
Maija Pokela – kantele, laulu
Iida Savolainen – alttoviulu, laulu

enkelband.com
ENKEL Facebook
ENKEL Instagram


15.5.2021
Kansanmusiikin ja kansantanssin päivän -klubi / Antti & Isotalo

Kulttuuritalo Telakka
Ohjelma täydentyy myöhemmin.

Antti & Isotalo

Antti & Isotalo, kuvaaja AJ Savolainen

Antti & Isotalo on vuodesta 2014 toiminut trio, johon kuuluu Antti Rask (laulu, baritoniukulele), Ella Isotalo (viulu, alttoviulu, laulu) ja Elina Lappalainen (kontrabasso, laulu).
Bändin musiikissa lyövät kättä eteläpohjalainen kansanmusiikki ja grunge. Yhtyettä varten sovitetut kansanlaulut ja instrumentaalikappaleet ovat löytäneet yleisönsä niin kansanmusaklubeilta kuin rokkibaareista.
Viulu, ukulele ja kontrabasso luovat taustan laululle, jonka matka kuiskauksesta karjaisuun on lyhyt. Laulut itsessään ovat karuja kertomuksia pohjanmaan pimeästäkin puolesta puukkoineen ja junkkareineen.
Antti & Isotalo julkaisee kesäkuussa vinyylinä debyyttialbuminsa Kuollehet Sankarit. Levyltä julkaistaan 29.5. digisinkku Sängys tai sängyn alla.

Antti Rask: laulu, baritoniukulele
Ella Isotalo: viulu, alttoviulu, laulu
Elina Lappalainen: kotrabasso, laulu

www.anttijaisotalo.com
www.anttijaisotalo.com/music/


MENNEET

2021

to 21.1.2021 Ojajärvi Blom Ojajärvi – PERUTTU KORONARAJOITUSTEN VUOKSI

2020


to 10.12.2020 Joulukuun tapahtumat PERUTTU KORONARAJOITUSTEN VUOKSI
to 19.11.2020 Juurakko / Satu Lankinen (artistiperuutus)
to 15.10.2020 Sugrifest klubi: Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala / Human Cell Signals / Loimolan Voima
to 17.9..2020 LempiLempi / Duo Zäpämmät 
to 23.4.2020 LempiLempi / Duo Zäpämmät –SIIRRETTU SYKSYYN KORONARAJOITUSTEN VUOKSI
la 14.3.2020 Poloneesiklubi: MA Rouf / Pömpeli / Amyrit / Triijuulla / Luunappi / Hauankaivajat –PERUTTU KORONARAJOITUSTEN VUOKSI
to 13.2.2020 Duo Petri Hakala & Markku Lepistö / ENKEL 
to 16.1.2020 Teija Niku / Juha Kujanpää Ensemble 

2019 – Rahvaanmusiikin kerho 20v.

to 24.1.2019 Pauanne / Arto Järvelä & Tapani Varis
to 14.2.2019 Sampo Lassila Narinkka / Jutta Rahmel
to 14.3.2019 Trad.Attack! / Okra Playground / TEHO – Tullikamarin Klubi – Saura Booking Agency, Klubi ja Rahvaanmusiikin kerho
to 4.4.2019 Riikka Timonen & Senni Eskelinen / Ontrei
to 26.9.2019 Rahvaanmusiikin kerhon Tanssimania-klubi: Tjango! / 5/5
pe 18.10.2019 Sugrifest-klubi: Duo Liisa & Tellu / Aila-duo / Kulno Malva (Viro)
pe 8.11. klo 11:30-13 Cafe Metson DJ-lounas – dj:nä Rahviksen Jenni Lares
Rahvis20! -juhlaviikonloppu:
pe 15.11.2019Anne-Mari Kivimäki ystävineen / Hilja Grönfors Trio / MäSä-duo
la 16.11.2019 Metsolive Rahvis 20W: Keskustelu ja konsertti – Hilja Grönfors
la 16.11.2019 Primitiivisen musiikin orkesteri Primo / Armas / Class of ’99
to 12.12.2019 A.P. Sarjanto & Arto Järvelä / Elsi Sloan