Esittely

HISTORIAA

Rahvaanmusiikin kerhon nimellä kulkeva klubitoiminta aloitettiin keväällä 1999 Tampereella, tarkoituksena tarjota kansanmusiikkia arkiasussa kansan syville riveille. Klubi-iltoja järjesti aluksi Tampereen yliopiston etnomusikologian opiskelijoiden ainejärjestön NEFA-Tampereen puitteissa toimiva työryhmä. Sen johtotroikkaan kuuluivat alusta asti Tuuli Talvitie, Pekko Käppi ja Juho Koiranen. Syksystä 2005 alkaen toimintaa on pyörittänyt itsenäisesti Rahvaanmusiikin kerho ry. Yhdistyksen tarkoituksena on kansanmusiikin ja -tanssin edistäminen, sekä sen tekeminen tunnetuksi kotimaassa ja ulkomailla. Tärkein toimintamuoto on yhä kerran kuukaudessa Tampereella Kulttuuritalo Telakalla järjestettävä klubi-ilta.

RAHVAANMUSIIKIN KERHO RY NYT

Rahvaanmusiikin kerho ry:n tavoitteena on edistää ja ylläpitää elävää kansanmusiikkia ja kansantanssia, sekä tehdä sitä tunnetuksi. Järjestämme torstaisin kerran kuukaudessa syyskuusta toukokuuhun Kulttuuritalo Telakalla klubi-iltoja joissa esiintyy kansanmusiikin isoja ja nousevia nimiä Suomesta ja ulkomailta. Klubi-iltoina on myös ohjatut kamujamit. Kamujameja on järjestetty mm. Kulttuuriosuuskunta Uululla ja Yhteisötila Kuulussa. Jamien järjestämispaikka keväälle 2021 varmistetaan piakkoin. Klubi-illat alkavat yleensä klo 21 ja kamujamit klo 18. Tarkemmat tiedot löytyvät kunkin tapahtuman alta.

HALLITUKSEN JÄSENET 2021

Puheenjohtaja Heli Niemi

Viestintä Anna Haaraoja

Taloudenhoitaja Petri Seppälä

Ohjelmavastaavat Heli Niemi & Jenni Lares

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Tapahtumapaikka Kulttuuritalo Telakka

Kulttuuritalo Telakka on lounas-, á la carte- ja tilausravintola, galleria, keikka- ja tapahtumapaikka sekä teatteri. Telakan ravintola on päivisin suosittu lounasravintola. Lounasaika on arkisin klo. 11.00 – 15.00. Keittiö tarjoaa myös ala carte – ja snack annoksia, joita saa keittiöstä pikkutunneille saakka. Ravintolassa on 120 istumapaikkaa. Ikäraja on 18 vuotta. Koko talossa on A-oikeudet.

Facebookissa: https://www.facebook.com/kulttuuritalotelakka/ Tullikamarin aukio 3, 33100 Tampere
www.telakka.eu

Kulttuuriosuuskunta Uulu

Kulttuuriosuuskunta Uululla järjestetään Rahvaan jamit ennen varsinaista klubi-iltaa.

Kulttuurikeskus Uulu löytyy PMK:n talosta Tammelasta osoitteesta Erkkilänkatu 11, 33100 Tampere.

Tilat sijaitsevat talon neljännessä kerroksessa, kulku tiloihin tapahtuu Peltokadun puolelta C-rapun portaita pitkin. Vaunujen kanssa tilaan pääsee B-rapun tavarahissillä.

Kulttuuriosuuskunta Uulu
Erkkilänkatu 11
33100 Tampere

Suomen Kansanmusiikkiliitto

Suomen Kansanmusiikkiliitto on kansanmusiikin harrastajien, ammattilaisten ja ystävien oma järjestö, joka on toiminut Suomessa jo vuodesta 1968. Alueellista harrastustoimintaa pyörittää 21 jäsenyhdistystä ympäri Suomea. Liitto järjestää monenlaista toimintaa ja edistää kansanmusiikkialan kehittymistä erilaisilla projekteilla tehden yhteistyötä koko kansanmusiikin kentän kanssa.

Tukijoita:

Tampereen kaupunki: https://www.tampere.fi/

MES: https://www.musiikinedistamissaatio.fi/

Pirkanmaan kulttuurirahasto: https://skr.fi/rahastot/pirkanmaan-rahasto

Taiteen edistämiskeskus: https://www.taike.fi/fi/etusivu