Rahvaan jamit

Kevät 2022

To 7.4.2022

Jamit jatkuvat keväällä Tainan luona Tammelassa kerran kuussa torstaisin klo 18-20:30. Jamiohjaajina toimivat Aino Siren tai Anna Haaraoja.

Jameihin pääset parhaiten liittymällä WA- ryhmään. Laita liittymispyyntösi ja puhelinnumerosi osoitteeseen rahvaanmusiikin.kerho(at)gmail.com.

Tulevat jamit kevät 2022:
Toukokuun jamipäivä vahvistuu myöhemmin

Rahvaanmusiikin kerho järjestää noin kerran kuussa kansanmusiikkijamit, joissa pääsee soittamaan ja laulamaan yhdessä matalalla kynnyksellä. Mukaan voi tulla millä tahansa instrumentilla (myös laulaen), nuotinlukutaidolla ja ilman tai vain kuuntelemaan ja tunnelmoimaan. Alempaa löytyy lista kappaleista, joita jameissa on viime aikoina soitettu.

Tavallisesti jamit järjestetään Rahvaan musiikin klubi-iltojen yhteydessä niin, että halukkaat voivat yhdessä jatkaa jameista Telakalle kuuntelemaan illan konsertteja. Jamipaikat ovat hieman vaihdelleet viime aikoina, mutta ajantasainen tieto löytyy aina tiedotuskanavistamme. Jamivetäjänä toimivat Anna Haaraoja ja Aino Sirén, johon voit olla yhteydessä kysymysten ilmaantuessa (ainosi(a)posteo.net).

Jameissa soitellaan kulloisenkin osallistujajoukon toiveiden mukaan tuttuja ja uusia kappaleita. Paikalla on jamivetäjä, jonka johdolla yleensä opetellaan korvakuulolta yksi kappale rauhallisessa tahdissa niin, että jokainen pysyy mukana. Osaan kappaleista on nuotit. Voit tuoda jameihin myös oman lempikappaleesi ja opettaa sen korvakuulolta tai tulostaa nuotteja matkaan. Halutessaan voi ottaa mukaan nuottitelineen ja laitteen, jolla voi äänittää korvakuulolta opeteltavia kappaleita itselleen. (Kysytään aina lupa ennen nauhoitusta.)

Jamiporukalle on oma whatsapp-ryhmä ”Kamujamit Tampere”, jossa voi kysellä soittoseuraa ja järjestää jameja myös virallisten jamien ulkopuolella. Laita viesti jamivetäjä Ainolle (ainosi(a)posteo.net) niin pääset mukaan ryhmään!

Jamibiisit

Syksyllä 2021 on soitettu:

Alajärven polska (trad.)
video (alkaa kohdasta 4:30)

Bölli-Olli (sottiisi, trad.)
äänite

Konstan parempi valssi (säv. Konsta Jylhä)
video

Kråkedansen (laulu, ruots. trad.)
video
sanat: Kråkedansen dansar vi och jorden är fast under / ingen fågel flyger höger än kråka när hon sjunger

Norsk schottis (trad.)
äänite
nuotti

O tysta ensamhet (trad., tunnettaan myös nimellä Visa från Utanmyra)
nuotti (me soitimme d-mollissa!)

Pinnin valssi (trad.)
video
nuotti

Swallow Tail Jig (irlantilainen trad.)

Sydänystävä (laulanut Tiila Ilkka)
video (ENKEL)
nuotti

Taivas on sininen ja valkoinen (trad.)
nuotti

Vill du flyga? (sottiisi, säv. Leija Lautamaja)
äänite (Floating Sofa Quartet)
nuotti

Linkkejä nuottien verkkokokoelmiin

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien jamivihkot

VPS Verkkoon (Vanhoja pelimannisävelmiä)

Orivesi All Stars

Nuottiarkku

Perinnearkun lauluvihko