Rahvaan jamit

Rahvaanmusiikin kerho järjestää noin kerran kuussa kansanmusiikkijamit, joissa pääsee soittamaan ja laulamaan yhdessä matalalla kynnyksellä. Mukaan voi tulla millä tahansa instrumentilla (myös laulaen), nuotinlukutaidolla ja ilman tai vain kuuntelemaan ja tunnelmoimaan. Alempaa löytyy lista kappaleista, joita jameissa on viime aikoina soitettu.

Jameissa soitellaan kulloisenkin osallistujajoukon toiveiden mukaan tuttuja ja uusia kappaleita. Paikalla on jamivetäjä, jonka johdolla yleensä opetellaan korvakuulolta yksi kappale rauhallisessa tahdissa niin, että jokainen pysyy mukana. Osaan kappaleista on nuotit. Voit tuoda jameihin myös oman lempikappaleesi ja opettaa sen korvakuulolta tai tulostaa nuotteja matkaan. Halutessaan voi ottaa mukaan nuottitelineen ja laitteen, jolla voi äänittää korvakuulolta opeteltavia kappaleita itselleen. (Kysytään aina lupa ennen nauhoitusta.)

Jamiporukalle on oma whatsapp-ryhmä ”Kamujamit Tampere”, jossa voi kysellä soittoseuraa ja järjestää jameja myös virallisten jamien ulkopuolella. Laita viesti jamivetäjä Ainolle (ainosi(a)posteo.net) niin pääset mukaan ryhmään!

Syksy 2021

Syys-toukokuussa jamit järjestetään klubien yhteydessä niin, että halukkaat voivat yhdessä jatkaa jameista Telakalle kuuntelemaan illan konsertteja. Jamipaikat ovat hieman vaihdelleet viime aikoina, mutta ajantasainen tieto löytyy aina tiedotuskanavistamme. Jamivetäjänä toimii Aino Sirén, johon voit olla yhteydessä kysymysten ilmaantuessa (ainosi(a)posteo.net).

to 11.11. klo 18-20:30
Tainan luona osoitteessa Kullervonkatu 26
klubilla klo 21 alkaen Ojajärvi Blom Ojajärvi

to 2.12. klo 18-20:30
klubilla klo 21 alkaen ENKEL

Jamibiisit

Syksyllä 2021 on soitettu:

Alajärven polska (trad.)
video (alkaa kohdasta 4:30)

Konstan parempi valssi (säv. Konsta Jylhä)
video

Norsk schottis (trad.)
äänite
nuotti

O tysta ensamhet (trad., tunnettaan myös nimellä Visa från Utanmyra)
nuotti (me soitimme d-mollissa!)

Pinnin valssi (trad.)
video
nuotti

Sydänystävä (laulanut Tiila Ilkka)
video (ENKEL)
nuotti

Taivas on sininen ja valkoinen (trad.)
nuotti

Vill du flyga? (sottiisi, säv. Leija Lautamaja)
äänite (Floating Sofa Quartet)
nuotti

Linkkejä nuottien verkkokokoelmiin

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien jamivihkot

VPS Verkkoon (Vanhoja pelimannisävelmiä)

Orivesi All Stars

Nuottiarkku

Perinnearkun lauluvihko