Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 22.2.2007 Jouhevat joukkiot

Illan aloittaa tanssitupa Telakan toisessa kerroksessa klo 20.30. Siellä opetellaan valssia Kaisa Poikajärven johdolla. Noin klo 21 lavalle astuva KOIRASEN PERHEYHTYE soittaa perinteistä suomalaista pelimannimusiikkia raikkaalla otteella. Klo 22 aloittava JOUHIORKESTERI on taidokas arkaaisen musiikin ammattilaisyhtye ja merkittävä jouhikon sanansaattaja.

Liput vain 5 euroa, sisältää myös tanssituvan! Tervetuloa!

JOUHIORKESTERI
   

Jouhiorkesteri esittää arkaaista bordunamusiikkia, keskittyen vanhaan suomalaiseen, karjalaiseen sekä suomenruotsalaiseen soittoperinteeseen. Jouhiorkesterin jäsenet ovat musiikin monityöläisiä: sekä arvostettuja muusikoita että tutkijoita. Vuonna 2003 syntyi ensimmäinen jouhikkolevy Hiien Hivuksista, jonka jälkeen jouhikonsoittajat ovat esiintyneet vaihtuvissa kokoonpanoissa. Nykyinen Jouhiorkesteri vakiintui vuonna 2005, jolloin yhtye esiintyi Viljandin kansanmusiikkifestivaaleilla Virossa. Helmikuun klubikiertueella Lauri Antilan sijasta kvartetissa soittaa Ilkka Heinonen.


MARIANNE MAANS: Jouhikko, esseharpa, laulu
Mariannen musiikilliset juuret ovat suomenruotsalaisessa viuluperinteessä. Jouhikkoon hän tutustui Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosastolla vuonna 1987. Hän on myös tunnettu kauniista, koskettavasta lauluäänestään. Oma soololevy ilmestyi vuonna 2004.

PEKKO KÄPPI: Jouhikko, alttojouhikko, laulu
Pekko tutustui jouhikkoon Ala-Könni-opistossa Kaustisella vuonna 1997, minkä jälkeen jouhikko on ollut hänen pääinstrumenttinsa. Pekko opiskelee etnomusikologiaa ja on jouhikon ohella perehtynyt runonlaulutraditioomme sekä tutkijana että laulajana. Debyyttijulkaisu "Kalastajia ja kaivostyöläisiä" ilmestyi vuonna 2001. Pekon yhtyeisiin kuuluu mm. Vilddas.

RAUNO NIEMINEN: Jouhikko, munniharppu, kantele
Rauno on muusikko, soitinrakentaja ja tutkija. Hänelle soittaminen ja soitinrakentaminen ovat käyneet käsikädessä jo 60-luvulta lähtien. Vuodesta 1984 hän on toiminut Ikaalisten Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa soitinrakennuksen opettajana. Rauno on ollut vaikuttava henkilö jouhikon uudelleentulemisessa ja valmistelee parhaillaan jouhikosta tohtorintutkintoa Sibelius-Akatemiaan.

ILKKA HEINONEN: Jouhikko, alttojouhikko, bassojouhikko
Ilkka opiskelee Sibelius-Akatemiassa pääinstrumenttinaan kontrabasso. Jouhikkoa Ilkka on soittanut kolmannen vuosituhannen alkutahdeista lähtien. Hän vaikuttaa aktiivisesti mm. klezmeryhtyeessä Freilach mit Kneidlach, sekä yhtyeissä Ruuti ja Kirjava lintu.

www.jouhiorkesteri.com

KOIRASEN PERHEYHTYE
Koirasen perheyhtyettä ei koskaan perustettu, vaan se syntyi itsestään, kun perheen pojat Topi ja Juho matkivat pienine viuluineen isä-Anttia.

Antti Koiranen on Tampereen yliopiston Virtain kulttuurintutkimusaseman johtaja, ja hänen päämielenkiintonaan on kansanmusiikin tutkimus, tottakai! Topi on nykyisellään musiikkiin vahvasti suuntautunut tuleva lastentarhanopettaja, Juho puolestaan opiskeli pääaineenaan etnomusikologiaa ja oli lukuisten instrumenttien taitaja.

Perheen äiti Siru kirjoitti väitöskirjansa aiheesta kieli, musiikki ja kulttuuri ja samalla kalisutteli tiskiastioita samaan tahtiin isän ja pienten poikien soiton kanssa. Anniina-serkku puhaltaa huilullaan silloin tällöin lisäväriä soitinkirjoon. Koirasten perhekäsitys on laaja, ja niin myös Päivi Hoppu Antin entisenä opiskelijana on juhlavammissa tilaisuuksissa mukana joukossa soittamassa.

Koirasen perheyhtye kunnioittaa perinteitä ja karjalaisia juuria, kiinnostusta on myös pohjoismaista materiaalia kohtaan.

PÄIVI HOPPU: haitari
ANTTI KOIRANEN: viulu, laulu, harmoni
SIRU KOIRANEN: laulu, sointusitra, autoharppu, perkussiot
TOPI KOIRANEN: viulu, laulu, kitara, harmoni
ANNIINA SIIKANDER: huilu, laulu