Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 Rahvaan laulu
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 13.4.2017 Tötterssön, Ilo Ensemble

Kiirastorstaina on Rahviksessa luvassa niin kiperiä polkkia ja rempseitä rekilauluja monesta suusta ja soittimesta, että pahat henget kaikkoavat vähintään (jonkin) rapakon taa! Telakan lavan valtaavat tyttöbändi Ilo Ensemble hehkeine äänihuulineen ja 20-vuotias poikabändi Tötterssön Ämpäreineen!

illan aikataulu:
klo 20.30 lipunmyynti alkaa
klo 21 Ilo Ensemble
klo 22 Tötterssön

Liput 10/5 €, tervetuloa!


ILO ENSEMBLE

Ilo Ensemble valloittaa lämpimällä soinnillaan ja välittömällä lavaesiintymisellään. Vuonna 2012 perustetun viisihenkisen a cappella -yhtyeen jäsenet kohtasivat toisensa opiskellessaan Sibelius-Akatemiassa. Ilon sydän sykkii kansanmusiikille, improvisaatiolle ja teatterimusiikille. Monipuolisesta osaamisesta syntyy musiikillinen keitos, jonka kekseliäs sointimaailma ja äänenkäyttötavat tempaavat kuulijan mukaansa.

Yhtyeen intohimo on rekilaulu: kansan suussa syntynyt 1800-luvun populaarimusiikki. Laulut kertoivat tavallisesta elämästä, eikä mikään inhimillinen ollut niille vierasta. Ilo Ensemble tuo perinteen nykypäivään – säveltää, sanoittaa ja sovittaa uusia elämänmakuisia rekilauluja. Rekilauluperinne ei ole pölyinen kuriositeetti, vaan hedelmällinen maaperä ja väkevä väylä ajatuksille, koskivat ne sitten salaisinta rakkautta tai yhteiskunnan kipeimpiä epäkohtia.

Ilo Ensemble:
Helmi Camus
Salla Haavisto
Lotta Hagfors
Tiina Palmén
Ulla Silvennoinen

iloensemble.com
TÖTTERSSÖN

Tötterssön on vuonna 1996 Kaustisella perustettu hämmentävä poikabändi. Poikabändi sikäli, että yhtyeen jäsenet eivät ole kahdenkymmenen vuoden aikana aikuistuneet pätkääkään. Sekstetin tavaramerkki on kiperät polkkasikermät ja häijyt laulut, jotka vedetään äärimmäisellä vauhdilla ja sydänveri roiskuen Kapteeni Kyösti Järvelän ylitsepursuavan karisman ryydittämänä. Yleisö pistetään lämpimäksi aina, vaikka väkisin!

Tammikuussa julkaistu uusi albumi Ämpäri sisältää tarinoita nykypäivän ilmiöistä; osansa saavat ilmaiset ämpärit, härmäläinen juomakulttuuri sekä tietysti aina niin ajankohtaiset rakkausteemat. Ämpäriteema sopii kaikille sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, siviilisäädystä tahi kulttuurista riippumatta.

Kyösti Järvelä – viulu, leadlaulu
Valtteri Valo – viulu, laulu
Juho Puronaho – viulu, laulu
Esko Järvelä – harmooni, laulu, tinapilli
Vesa Laasanen – kitara, laulu
Antti Perälä – kontrabasso, laulu

soundcloud.com/t-tterss-n