Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 14.12.2017 Eroottisen kansanmusiikin ilta: Duo Pimperot, Turvalan uunilla, Kikka-Silja ystävineen

Arvon aikuinen rahvas!

Saanemme täten ilmoittaa, että Rahvaanmusiikin kerho, tutummin Rahvis, on täysi-ikäistynyt kuluvana syksynä. Rahvis saa tästä lähtien siis ajaa autoa, juoda alkomahoolia Telakalla (ja muuallakin, jos niikseen haluaa) sekä äänestää, heti kohta uuden presidentinkin satavuotiaalle!

Syntymäpäiväjuhliaan kun juhlii myös Suomi, niin päätimme järjestää oikein muikeat ja railakkaat, suorastaan hävylliset iltamat Rahviksen ja Suomen kunniaksi! Turvalan uunilta tärähtää, kyppä on kateissa ja sukkula syöksyy Venukseen, kun Telakalla ilakoidaan eroottisen kansanperinteen parissa! Housut pysynevät sentään siveyssyistä joka taholla jalassa (ainakin ravintolan puolella), mutta korvat voivat vähintäänkin punehtua! Nämä syntymäpäiväjuhlat muistetaan pitkään!

Liput 10/5€. Ennakkomyynti alkaa ma 11.12., lippuja saa Telakan tiskiltä.

Illan aikataulu ompi jotakuinkin seuraavanlainen:
20.30 lipunmyynti
21.00 Turvalan uunilla
21.45 Kikka-Silja ystävineen
22.30 Duo Pimperot

Ja muistakeehan myös JAMIT (ihan kaikille sallitussa hengessä!) klo 19-20.30 Kulttuurikeskus Uululla (Peltokatu 16 C, 4. krs.). Jamihengettärenä Heini Saari-Korpela. Tervetuloa Uululle siis ennen Telakkaa!
TURVALAN UUNILLA

Soittajakaksikko Jimmy Träskelin ja Sampo Korva sukeltavat Turvalan uunilla -ohjelmassaan suomalaisen eroottisen kansanperinteen ratkiriemukkaaseen maailmaan. Käsittelyyn pääsevät mm. vanhan kansan häpeilemättömät junttalaulut, eroottiset rekilaulut ja runolaulut sekä humoristiset laulelmat. Träskelin ja Korva lähestyvät aihettaan suorasukaisesti ja kursailematta, mutta antavat sille omalaatuisen, hienovaraisen tulkintansa. Ukulelella, kitaralla ja pelimannihuuliharpulla säestetyt laulut nostavat esiin kiehtovia näkökulmia menneen maailman asenteista ja eroottisista mielenmaisemista ja muistuttavat, että joitain ihmisyyden peruspiirteitä aikakaan ei pysty muuttamaan.

facebook.com/turvalanuunilla/
KIKKA-SILJA YSTÄVINEEN

Kikka-Silja ystävineen tarjoilee kansalle takuuvarmoja Kikka-hittejä luomuhenkeen ja folkilla otteella. Haluamme kiihdyttää ja viihdyttää!

Kikka-Silja (laulu, ukulele, kantele)
Timo (banjo, ukulele)
Sampsa (kontrabasso)

facebook.com/kikkasiljaystavineen/
DUO PIMPEROT

Duo Pimperot eli Marfa Kähmi ja Jeodokia Räkälä ovat elämäntyönään perehtyneet kotiseutunsa Länsi-Pimperin kansanperinteeseen. Erityisesti heidän sydäntään lähellä ovat viihteelliset laulut, jotka ulottuvat aina kiimalauluista kuorolaulujen kautta kohti kypännostatusrunoja. Duon ohjelmisto on 99% ihka-aitoa runolaulua sekä perinnetekstejä.

Marfa (Länsi-Pimperin Vuoden Kiimakko 2003, 2007, 2009, 2010, 2013 & 2015) sekä Jeodokia (Länsi-Pimperin naiskuoron johtaja vuodesta 2000 sekä Santra Remsujeva -yhdistyksen perustaja, puheenjohtaja ja kunniajäsen) ovat palkittuja muusikkoja ja etnomusikologeja. Viime joulukuussa he vastaanottivat arvostetun Pro Pimperi-palkinnon elämäntyöstään Länsi-Pimperin kansanperinteen elvyttämiseksi.

facebook.com/duopimperot/